Chips, zoutjes en pinda's ... Als u de etiketten leest, lijken deze producten elkaar de loef af te willen steken met het zoutgehalte, de hoeveelheid verzadigde vetten en verwerkte ingrediënten! Het aperitief overslaan? Dat is niet altijd makkelijk, want het is vaak ook het moment waarop onze maag begint te knorren. De optie kerstomaatjes of wortels is ook te overwegen … maar is vaak minder populair door het gebrek aan smaak, handigheid en zelfs gezelligheid.
In dit artikel stellen wij u voor om uzelf plezier te doen bij het aperitief, zonder te hoeven kiezen tussen smaak en balans!
1. Ga voor een gezond hapje, met smaak!
Met een uitstekende Nutri-Score van B vormen deze crackers het perspectief van een gezond aperitief. Ze bevatten een juiste hoeveelheid zout, weinig vetten (zonder toegevoegde vetten) en zijn zo heerlijk dat u ze rustig ook zonder beleg kunt opdienen.
2. Kleuren op uw bord!
Nu we het over de smaak gehad hebben, gaan we het over het uiterlijk hebben. Met een mooie presentatie kunt u uw aperitief niet alleen waarderen maar er bewust van genieten, en goed zien hoeveel u eet. Om de aantrekkelijkheid van de natuurlijke kleuren van onze crackers te versterken, stellen we u kleurcombinaties voor.
Hier zijn een aantal ideeën om uw crackers smakelijk te presenteren:
Op uw crackers le Pain des Fleurs Apéritif Kokos Kerrie kunt u humus van rode bietjes proberen. Dit is heel eenvoudig te maken: het is klassieke humus van kekererwten waardoor u een gekookte rode biet mixt.
Net zo mooi als smaakvol! Strooi er wat zwarte sesamzaadjes over als finishing touch.
Beleg uw crackers le Pain des Fleurs Apéritif Ui, met een tapenade van zwarte olijven, met wat ontkiemde radijszaadjes om het af te maken!
Hier is een eenvoudig recept van tapenade van zwarte olijven:
- 1 teentje knoflook
- 300 g ontpitte zwarte olijven
- 1 à 2 eetlepels (naar smaak) kappertjes in azijn
- 1 eetlepel citroensap
- 5 cl olijfolie
1. Pel het teentje knoflook, snijd het doormidden en verwijder de kiem.
2. Doe het in een slakom met de olijven, de kappers, het citroensap en de olijfolie en mix tot u een tamelijk homogene puree hebt. Uw tapenade is klaar! U kunt deze in potten een aantal weken in de koelkast bewaren. Op uw crackers Le Pain des Fleurs Apéritif Tomaae Paprika kunt u wat guacamole doen: de combinatie avocado-tomaat-paprika is perfect.
3. De drankjes
De klassieke valstrik van een aperitief met teveel vetten en calorieën zit 'm vaak in te zoete of te alcoholhoudende drankjes. Wij stellen u voor om deze 2 lichte, alcoholvrije cocktails te proeven als u inmiddels wel uitgekeken bent op het tomatensap en water met prik en citroen.
'Fresh Apple':
Ingrediënten voor 4 personen:
- 60 ml appelsap zonder toegevoegde suiker
- 1,5 limoen
- 8 blaadjes pepermunt
- 60 ml koolzuurhoudend water
- 1/2 koffielepel kokossuiker
Pers 1 limoen in een karaf. Snijd de overblijvende helft in schijfjes voor de decoratie.
Voeg 3/4 van de gewassen pepermuntblaadjes, het appelsap en de kokossuiker toe. Laat 2 uur trekken in de koelkast.
Wrijf voor het opdienen de rand van de glazen in met een pepermuntblaadje, vul de glazen tot de helft met gemalen ijs.
Giet net zoveel getrokken appelsap (gefilterd) als koolzuurhoudend water in het glas.
Versier met een schijfje limoen en een blaadje pepermunt en geniet.
IJsthee met limoen:
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 l water
- 2 theezakjes
- 2 niet behandelde limoenen
- Kokossuiker
Breng water aan de kook in een pan. Voeg de citroenschilletjes en de thee toe. Voeg suiker naar smaak toe. Laat ongeveer 5 minuten trekken. Verwijder de theezakjes en laat afkoelen. Dien op met wat ijsblokjes.
Wij hopen dat deze ideeën u zullen inspireren en u dit advies waardeert om uzelf plezier te doen tijdens het aperitief zonder de balans in gevaar te brengen!
U kunt hier meer inspiratie vinden.