De wereld rond voor het ontbijt / 5 recepten om te proberen

Lifestyle / 10.05.2019
BUDDY Created with Sketch.

Zin in iets heel anders? U wilt even wegdromen? En als wij u nou eens uitnodigen voor een culinaire reis tijdens het ontbijt?

Voor veel mensen is ontbijt het belangrijkste eetmoment van de dag. Deze eerste maaltijd is dan ook dé gelegenheid om ‘s ochtends direct energie op te doen. Laten we er dus gebruik van maken om allerlei heerlijke internationale ontbijtrecepten te proberen! Wij bieden u een reis door de wereld van het ontbijt langs 5 recepten gebaseerd op verschillende culinaire tradities  waarbij we gebruikmaken van onze Spécial Matin biologische crackers.

 

1/ Avocado toast op z’n Australisch

Kent u de avocado toast? Deze toast met avocado komt oorspronkelijk uit Australië. De toast werd bedacht door chef-kok Bill Granger en is tegenwoordig een bekend recept wat de hele dag door gegeten kan worden. Voor het ontbijt, tijdens een brunch of bij het avondeten is de avocado toast een heerlijke manier om even weg te dromen. Als u van een hartig ontbijt houdt is dit recept voor u gemaakt. Want de avocado toast is niet alleen heel lekker, het is ook nog eens een voedzame ontbijtvariant. Het belangrijkste ingrediënt, de avocado, is rijk aan vezels, essentiële vetzuren en verschillende vitamines. Er kunnen gekiemde zaden aan worden toegevoegd (erg voedzaam), jonge spinaziescheuten (rijk aan vitamine C) en een beetje citroensap. Een lekker gezond en gemakkelijk verteerbaar recept dat voorkomt dat u halverwege de ochtend alweer trek krijgt.

 

De ideale Spécial Matin cracker voor dit receptidee:de cracker met boekweit & vezels. Boekweit is erg lekker in combinatie met de smaak van avocado. Deze heerlijk knapperige cracker gaat uitstekend samen met de zachte textuur van dit tropische fruitstuk.

 

2/ Zwitserse muesli in de vorm van een cracker

Muesli, de bekende mix van havervlokken, noten en gedroogd fruit, ontstond aan het begin van de 20e eeuw in Zwitserland ontstaan en is vandaag de dag wereldwijd bekend. Het mengsel heeft een rijke voedingswaarde en kan worden gebruikt voor een smakelijk, evenwichtig ontbijt. Maar wat muesli zo aantrekkelijk maakt is dat u zelf kunt bepalen wat u erin wilt hebben. U eet graag muesli? Dan bieden wij u een nieuwe versie waarbij de havervlokken worden vervangen door een knapperige cracker. U kunt de cracker beleggen met bijvoorbeeld een beetje amandelpuree, stukjes banaan, bosbessen, chiazaadjes of lijnzaad. 

 

De ideale Spécial Matin cracker voor dit receptidee:tamme kastanje. Deze heerlijke kastanjecracker is een vullende en heerlijk smakende ontbijtvariant.

 

3/ Zweedse crackers met gerookte zalm (vegan)

Onze Scandinavische buren eten graag op elk moment van de dag matzes met roomkaas, gerookte zalm en viseitjes (ook lekker voor het ontbijt). Waarom zou u dit heerlijke hartige receptidee niet gebruiken en de matze vervangen door een lekkere biologische, glutenvrije cracker? Proef de cracker met een beleg van roomkaas, vegan gerookte zalm (op basis van wortel, gerookte thee en tamari), een paar plakjes komkommer en een beetje dille voor wat extra smaak. De kaas is rijk aan calcium en eiwitten. De wortel biedt een groot aantal vitamines en vezels.

 

De ideale Spécial Matin cracker voor dit receptidee: de tarwecracker. Deze cracker met gierst, rijstmeel en boekweit, ideaal voor een hartig ontbijt, gaat uitstekend samen met de gerookte smaak van de vegan zalm.

 

4/ Crackers op de English Breakfast manier 

Wie heeft er nou nog nooit gehoord van de bekende English Breakfast? Deze eerste maaltijd van de dag, beter bekend onder de naam Full English Breakfast of Fry-Up, bestaat over het algemeen uit verschillende ingrediënten als tomaten, champignons, worstjes, baked beans, ei en bacon. Vaak worden hier thee, koffie, sinaasappelsap en toasts bij geserveerd. U kunt dit recept aanpassen door één van onze knapperige crackers te gebruiken, die u kunt beleggen met witte bonen, champignons, tomaten (naar gelang het seizoen) en een vegan omelet gemaakt van kapucijners. Een heerlijk en evenwichtig ontbijtrecept.

 

De ideale Spécial Matin cracker voor dit receptidee: de maïscracker is uitstekend voor bij een English breakfast. 

 

5/ Crackers op z’n Frans

Bij deze reis door de wereld van het ontbijt mag het traditionele Franse ontbijt van crackers met boter en jam natuurlijk niet ontbreken. Granen, wat vetstoffen en de smaak van fruit, dát is de basis voor een evenwichtig en smakelijk Frans ontbijt. Het goede nieuws is dat de Spécial Matin crackers niet kruimelen wanneer u er boter op smeert. Lekker smeren dus!

 

De ideale Spécial Matin cracker voor dit receptidee: wat vindt u het lekkerst? Maïscrackers, Boekweit & Vezels, Tarwecracker, Cracker met kastanje.... Een ruim aanbod om uit te kiezen.

 

U heeft nu allerlei heerlijke en gezonde ideeën om een aantal ontbijtrecepten te proberen met onze 100% biologische en 100% natuurlijke Spécial Matin crackers. Maar wat maakt onze crackers nou zo speciaal en waardoor gaat u ze nog lekkerder vinden? Gewoon omdat we onze crackers nog knapperig en nog lekkerder hebben gemaakt. Om ze in huis te halen kunt u op onze productpagina’s de crackers kiezen die u het lekkerst lijken. Bestel ze dan online of bekijk met de geolocatie waar de dichtstbijzijnde biologische winkel is waar u onze crackers kunt kopen.

Partager Facebook Twitter