krokante_crackers

Kerstaperitief 8 ideeën om uw krokante crackers in een feestelijk jasje te steken

Lifestyle / 12.12.2021
BUDDY Created with Sketch.

Het kerstaperitief is één van de highlights tijdens de feestdagen. Iedereen proost op het gezellige samenzijn.

Hapjes op lepels, in glaasjes, op toastjes of gewoon op een schaal, het kerstaperitief voorbereiden is altijd een culinair hoogtepunt. Bent u op zoek naar nieuwe inspirerende ideeën voor dit aperitief op kerstavond? Wat zegt u van een assortiment van krokante gegarneerde crackers om het kerstdiner in stijl te beginnen? Ontdek onze overheerlijke suggesties in dit artikel.

 

Crackers met courgettetagliatelle

Waar het met kerst om gaat is het visuele aspects van wat we op tafel zetten. Courgettetagliatelle geven volume aan uw crackers en zorgen gegarandeerd voor een “wauw” effect. Gebruik een dunschiller voor de tagliatelle. U kunt de dikte van de tagliatelle bepalen.door meer of minder druk te zetten op de courgette tijdens het schillen. Houdt u van knapperige groente? Gebruik dan rauwe courgettetagliatelle op de krokante crackers. Als u de tagliatelle liever wat zachter wilt eten, kook ze dan kort (niet meer dan 10 minuten). Besmeer de crackers met wat verse kaas, leg de tagliatelle erop en garneer met een paar blokjes rode biet en wat pompoenpitten.

De ideale cracker voor dit recept: Aperitiefcrackers met ui
tartine_apero_oignon

 

Veganistische crackers met pesto en tomaat

Zin in “pesto alla genovese” om uw krokante kerstcrackers mee te garneren? Deze bekende Italiaanse saus wordt gemaakt met basilicum, knoflook, pijnboompitten en olijfolie en laat de zon schijnen op uw feestelijke tafel. Gebruik een paar snel gebakken cherrytomaatjes als topping en geniet!

De ideale keuze voor dit recept: Krokante boekweit crackers​​​​​​​
tartine_sarrasin

 

Crackers met faux gras, een must bij het kerstaperitief

Voor degenen die geen foie gras eten en op zoek zijn naar een 100% plantaardig alternatief voor deze klassieker tijdens het kerstdiner. Faux gras wordt gemaakt van kikkererwten en tofu. Met deze diervriendelijke versie kunt u toch de traditie voortzetten. Voor een zoet-zure versie kunt u deze faux gras combineren met blokjes mango, vijgenjam of geconfijte ui.

De ideale cracker voor de faux gras: Krokante zwarte rijstcrackers​​​​​​​
tartines_craquantes_bio_riz_noir

 

Krokante crackers met gegrilde groente

Nog een overheerlijk idee waarmee u zich in het zuiden waant. Bak reepjes aubergine en paprika in een beetje olijfolie. Rol de groentereepjes in spiralen en leg deze op een krokante cracker die u tevoren hebt ingewreven met knoflook. Zorg ervoor dat uw spiraal een ovale vorm heeft zodat de groente de cracker min of meer bedekt. Garneer met een blaadje basilicum.

De ideale cracker voor gegrilde groente: Aperitiefcrackers met tomaat & paprika​​​​​​​
tartine_aperitif_tomate_paprika

 

Crackers met veganistische kaas, bieslook en rood fruit

Kaas is een favoriete keuze voor het kerstaperitief. Ok, maar hoe moet dat met degenen die geen kaas eten? Bereid een heerlijke veganistische kaas van cashewnoten waar iedereen van kan genieten! Het recept is heel eenvoudig; de cashewnoten (die een uur geweekt hebben) mixen met gist, citroensap, knoflook mosterd en een beetje witte wijn. Bewaar het mengsel in de koelkast tot gebruik.

De ideale cracker voor veganistische kaas: Aperitiefcrackers Kokos & Curry​​​​​​​
tartine_apero_coco_curry

 

Krokante crackers met Roquefort en peer

Houdt u van de intense smaak van Roquefort? Deze kaas combineert perfect met fruit of jam. Beleg een cracker met Roquefort en enkele dunne plakjes peer of zelfs een beetje kastanjepuree voor een zeer smakelijk hapje. Garneer met wat sesamszaadjes om deze cracker helemaal af te maken.

De ideale cracker voor dit hapje: Krokante meergranen crackers​​​​​​​
tartines_multi_cereales

 

Krokante crackers met geroosterde pompoen en champignons

Pompoen en champignons, twee ingrediënten die vanaf de herfst vaak op het menu staan. En waarom ook niet voor de kerst? Ga op de originele toer en garneer uw crackers met pompoen en champignons. Bak schijfjes pompoen en champignon op in een koekenpan met gehakte knoflook, peper en zout. Schep een beetje van dit mengsel op elke cracker, het effect is verbluffend.

tartine_lentilles_vertes

 

Plantaardige spreads, de ster van het kerstaperitief

Plantaardige spreads kleuren het kerstaperitief. De spreads zijn lekker en ook nog eens eenvoudig te maken. Wilt u wel eens wat anders dan de tradionele auberginekaviaar, hummus en tapenade met zwarte olijven? Ga dan voor Phkali met spinazie en gegrilde walnoten. Deze Georgische specialiteit is een overheerlijke dip. Of probeer Baba Ghanoush van zoete aardappel. Een 100% veganistisch recept uit het Midden-Oosten en overheerlijk op uw krokante crackers. 

De ideale keuze voor deze dips: presenteer verschillende van onze producten om de smaken en kleuren te variëren. Crackers met quinoa, mais, kikkererwten of zwarte rijst, u heeft een ruime keus om iedereen tijdens dit gezellige moment een heerlijke belegde cracker voor te schotelen.

Eet smakelijk!

Partager Facebook Twitter